Huidige Nieuwsbrief
Info

Info

Huidige Nieuwsbrief

 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2019 – Update Medicatie – Diergegevens - Klantengegevens

Beste klanten,
2020 staat voor de deur en een nieuw jaar gaat nooit gepaard zonder veranderingen.
In deze nieuwsbrief vragen we U een aantal zaken zeker door te nemen zodat uw en onze administratie in 2020 vlekkeloos verloopt.

Medicatie

De wetten rond het gebruik van medicatie bij paarden zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd. Ook in 2020 worden er verscherpte controles gedaan. Door het in voege treden van nieuwe wetgeving, ons opgelegd door het FAVV en de overheid, is het ons verboden om nog medicatie af te leveren zonder voorlegging van “het statuut van het betrokken paard”. Met het statuut van het betrokken paard bedoelen we of uw paard al dan niet is uitgesloten voor de slacht. Bij de inschrijving in de databank (Horse-ID) had U de keuze om dit bij u aanvraag door te geven (behouden of uitgesloten van de voedselketen). Indien uw paard nog in de voedselketen is opgenomen, kan U ter aller tijden uw paard uitsluiten voor de humane consumptie.

Op basis van het chipnummer kunnen we nagaan wat “het statuut van het betrokken paard” is en kunnen we bepalen met welke medicatie we uw paard kunnen behandelen. Er zal voor elke transactie van medicatie een door de overheid verplicht T&V- document worden opgesteld zodat ook U volledig administratief in orde bent. Dit is een toedienings-en verschaffingsdocument waarop de gegevens van het paard staan, de medicatie, de toegediende hoeveelheid,… en wordt meegegeven bij het afhalen vd medicatie of per mail doorgestuurd.

Bij het afhalen van medicatie (antibiotica, ontworming,…) hebben we dus vanaf heden steeds het chipnummer van uw paard nodig. 

-> Diergegevens

Deze veranderingen brengen heel wat extra administratief werk met zich mee. Om de wachttijd in de apotheek te beperken, kan U ons helpen door reeds de nodige informatie door te mailen voor eind 2019.

Dit mag tevens per post of als U in de buurt bent, kan U steeds langs komen met de paspoorten.
Naam: Chipnummer:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. 

-> Klantengegevens

Het nieuwe jaar komt eraan! Graag willen we U vragen indien er veranderingen zijn in uw persoonlijke gegevens deze zeker aan ons mee te delen door onderstaande kader in te vullen:

NAAM:
ADRES:
TEL / GSM:
E-mailadres:
Bedrijfsnaam:
BTW - nummer:
Verblijfplaats paarden
Adres:

Vergeet niet dat er ook de mogelijkheid bestaat om via e-mail op de hoogte gebracht te worden van onze nieuwsbrief, uw facturatie en andere nodige documenten,…

• Ik wens mijn nieuwsbrief via mail te ontvangen JA / NEEN
• Ik wens mijn facturatie via mail te ontvangen JA / NEEN

U kan al deze gegevens doorsturen per post of per e-mail naar: info@ercdemorette.be

Alvast bedankt!
Het ERC-team. 

Close

Info