Invriezen van het sperma
Gynaecologie Hengsten

Gynaecologie Hengsten

Invriezen van het sperma

Invriezen van het sperma

Wenst u een voorraad sperma aan te leggen van een jonge hengst als investering voor de toekomst? Wenst u uw hengst in de sport te houden maar ook sperma te kunnen leveren aan uw klanten? Zijn er vragen uit het buitenland voor dekkingen van uw hengst?

ERC De Morette biedt de mogelijkheid om het sperma van uw hengst in te vriezen. Wij staan u graag bij met raad en daad.

Het aantal rietjes dat per sprong bekomen wordt, hangt af van de hoeveelheid spermacellen dat uw hengst geeft. De concentratie van spermacellen in een rietje kan variĆ«ren naargelang de manier van invriezen. Het is dus belangrijk om weten dat het aantal rietjes dat gemaakt wordt steeds in verhouding moet gezien worden met de concentratie van spermacellen in het rietje. 

Na elke sprong wordt er een kwaliteitscontrole uitgevoerd van de ingevroren rietjes. Hierdoor kunnen we bepalen hoeveel rietjes nodig zijn voor een optimale dosis sperma bij het insemineren van een merrie.

Bij ERC De Morette, streven wij steeds naar een progressieve motiliteit (rechtlijnige beweeglijkheid) van boven de 30 % en naar ongeveer 200 miljoen goed beweeglijke spermacellen per inseminatiedosis.

Aarzel niet om contact op te nemen met Peter De Blende voor verdere informatie.

Close

Gynaecologie Hengsten