Cysten en chirurgische ingrepen
Gynaecologie Merries

Gynaecologie Merries

Cysten en chirurgische ingrepen

Cysten en chirurgische ingrepen merries

Wanneer een kweekmerrie meerdere veulens ter wereld gebracht heeft, kan dit ingrijpende veranderingen teweegbrengen in haar geslachtstelsel, met mogelijk nefaste gevolgen voor haar vruchtbaarheid. Door middel van specifieke, al dan niet chirurgische, ingrepen kunnen wij deze merries helpen.

Het team van ERC De Morette kan deze ingrepen uitvoeren tijdens de opvolging van uw merrie of als voorbereiding op het volgend dekseizoen.

ERC De Morette is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerenommeerd doorverwijscentrum voor de verwijdering van baarmoedercysten.

Een merrie die lijdt aan ernstige afwijkingen van het genitaal stelsel (zoals eierstok- of baarmoedertumoren) kan, na diagnose van het centrum, doorverwezen worden naar de paardenkliniek De Morette, waar het gespecialiseerd team kan overgaan tot een operatieve verwijdering.

De rubriek INFO omvat informatieve artikels over de voortplanting bij paarden. Momenteel vindt U daar een interessant artikel terug waarom baarmoedercysten best op het einde van het dekseizoen worden weggehaald in de plaats van bij de start van het nieuwe seizoen.

Aarzel niet om contact op te nemen met één van onze dierenartsen voor meer informatie.

Close

Gynaecologie Merries